Warning: include(/home/www/clients/client1280/web2735/web/#dic/en.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php on line 41

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/www/clients/client1280/web2735/web/#dic/en.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 21

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 22

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 23

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 24

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 25

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 26

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 27

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/clients/client1280/web2735/web/#funkciok/select_lang.php:41) in /home/www/clients/client1280/web2735/web/index.php on line 28
Amino Quelant-K
 
Tel/fax: +36-1-25848-68, e-mail: elektropack@vipmail.hu

Amino Quelant-K 

Amino Quelant-K

 

 

AminoQuelant-K ismertetése

 

Az AminoQuelant-K egy folyékony halmazállapotú anyag, melyet a BIOIBERICA fejlesztett ki.

 

Káliumot és enzimatikus hidrilízisböl származó L- alfa aminosavakat tartalmaz. Ez a kiegészítő tápoldat és biostimuláns növeli a haszonnövények termésmennyiségét és javítja a gyümölcsök és zöldségek minöségét.

 

A kálium és a hidrolízisböl származó L- alfa aminosavak együttműködése javítja a kálium felszívódását, szállítását és aktivitását a növényben.

 

Ezt főleg a gyümölcsök minőségének javulása jelzi:

 

 • cukortartalom
 • szín
 • íz
 • érettség
 • keménység
 • eltarthatóság
 • stb.

 

Használata javasolt stressz esetén, amikor a növény kálium-felszívása nehézségekbe ütközik:

 

 • hideg
 • hőség
 • sósság
 • szárazság

 

Elősegíti a növények természetes védekező mechanizmusát a kórokozókkal és mikroorganizmusokkal szemben.

 

A termék levél-és gyökértrágyaként is alkalmazható.

 

Levéltrágyaként alkalmazva az AminoQuelant-K majdnem teljesen felszívódik kevesebb, mint 6 órán belül.

 

A gyökérzeten keresztül azonban hosszabb hatást lehet vele elérni.

 

Hogyan működik az AminoQuelant-K?

 

Az AminoQuelant-K gyors káliumfelszívódást nyújt a káliumhiány enyhítéséért és a növény minőségének javításáért.

 

A beporzási időszak alatti káliumhiány negatív hatással van a termésmennyiségre és a gyümölcs minőségére. 

 

 

 

AminoQuelant alkalmazásának következményei 


Gyors káliumfelszívódás

 

A kálium a minőség eleme, a növények fő ásványi anyaga és ametabolitikus folyamatokban is részt vesz.

 

A növényeknek rendkívül magas a káliumigényük, főleg a gyümölcs növekedési és érési idöszakában.

 

Az AminoQuelant-K-ban található kálium gyorsan felszívódik, köszönhetően az L- alfa aminosavak tevékenységének, és sokkal hatékonyabban szállítódik a felhasználási helyre, mint más kálium tápoldatok.

 

A kálium aktív transzportja a káliumpumpákon keresztül történik, amelyek növelik a felszívódást, különösen kedvezőtlen ozmotikus nyomás esetén.

 

Ezeket a csatornákat vagy pórusokat membránfehérjék alkotják, amelyeknek szerkezete nyíltról-zártra módosul a csatornával összekapcsolódó aminosavak szekvenciája miatt.

 

A csatorna szerkezetétől függően a kálium felszívódása és transzportja akár tízszeresére is növelhető.

 

Az L- alfa aminosavak alkalmazása támogatja ezen csatornák nyílt szerkezetét és így a kálium nagyobb mértékű felszívódását és transzportját.

 

Természetes együttműködés a kálium és az L- alfa aminosavak között

 

 • A kálium és az L- alfa aminosavak részt vesznek az ozmoregulációban, a légzőnyílások nyitásában és zárásában, valamint a gyorsabb fotoszintézisben.
 • A kálium, és az L- alfa aminosavak közvetlenül részt vesznek a stressznek kitett növények ellenállásának és felépülésének javításában.
 • A kálium és az L- alfa aminosavak közvetlenül érintettek az éréssel kapcsolatos folyamatokban, javítva ezzel a növények minöségét.

 

A kálium mozgása a növényben. Az aminosavak hatása.


1. Felszívódás a gyökéren keresztül

 

A kálium főleg a gyökérszőrökkel rendelkező epidermisz sejtjein keresztül jut be a gyökérbe.

 

Megfigyelték, hogy ezen sejtek kálium felszívó képessége sokkal nagyobb, mint az epidermisz több sejtjének.

 

Ez azért van, mert számos olyan csatornával rendelkeznek, amelyeket a káliumpumpák aktiválnak.

 

Az L-alfa aminosavak alkalmazása elősegíti a nagyszámú gyökérszőr kialakulását, és javítja a membránok áteresztőképességét, megkönnyítve ezzel a kálium felszívódást.

 

2. Szállítás a farészbe

 

A kálium az epidermiszből a parenchimán át a farészbe jut.

 

A kálium kiválasztása a testnedvbe aminosavakból álló csatornákon keresztül történik.

 

 

 

 

3. Szállítás a farészben és a háncsrészben

 

A kálium mobilis a növényben, szállítása a farészben vagy a háncsrészben történik.

 

A kálium a leggyakoribb tápelem a testnedvben és nagy mennyiségben található meg a háncsrészben is.

 

A kálium kedvez a fotoszintetikumok (cukrok) és egyéb tápanyagok háncsrészben történő szállításának. 

 

4. Akkumuláció

 

A növényen belül a kálium és a szabad L- alfa aminosavak főleg az aktívan növekedő szervekben találhatók, mint rügyek, fiatal levelek és a gyökércsúcsok.

 

Ezért van az, hogy a káliumhiány általában az idősebb levelekben fordul elő.

 

Nagy mennyiségű kálium halmozódik fel a gyümölcsökben.

 

5. Felszívódás a levélen keresztül

 

Az AminoQuelant-K komplex nagymértékben javítja a kálium levélen keresztül történő felszívódását azáltal, hogy növeli a sejthártya áteresztőképességét, annak ellenére, hogy a növény általában nem ezen az úton veszi fel ezt az elemet.

 

A kálium membránokon keresztüli transzportja a gyökérzettel teljesen megegyező módon megy végbe.

 

AminoQuelant-K hatások a gyümölcs minőségére

 

A kálium közvetlenül részt vesz az éréssel kapcsolatos enzimatikus folyamatokban, miközben bizonyos aminosavak az érzékszervvel meghatározható tulajdonságok és a pigmentek kialakulásában játszanak szerepet.

 

 

 

 

Közelebbről a glicin, az alanin és a prolin segít az ízletesebb gyümölcs létrehozásában, az arginin pedig növeli a frissítő érzést.

 

 

 

 

Más aminosav, mint például a fenilalanin , nélkülözhetetlenek az antociánok kialakulásában, amelyek a gyümölcs pirosas színezetéért felelős pigmentek. 

 

 

 

 

Az AminoQuelant-K élettani hatásai

 

Enzimek és a fehérje-szintézis aktiválása

 

A kálium több mint 50 enzim aktiválásában és serkentésében játszik szerepet. Nélkülözhetetlen az enzimatikus folyamatokban a keményítő és fehérjeszintézis, valamint a különböző tápanyagok membránon keresztül történő aktív transzportjában.

 

Az enzimek és a fehérjék legfőbb összetevői az L- alfa aminosavak, így nagy mennyiségben kell jelen lenniük a megfelelő kialakításukhoz.

 

Az légzőnyílások és a fotoszintézis szabályozása

 

A kálium és az L- alfa aminosavak felhalmozódása a védősejtek citoplazmájában indukálja a légzőnyílások kinyílását, az ozmotikus nyomás és a vízbeáramlás növelésével.

 

A légzőnyílások záródását a káliumsejtekből való távozása okozza, amely a védősejtek turgor-nyomásának csökkenését eredményezi.

 

A vízhiány és a só által okozott stressz esetén a légzőnyílások szabályozása fontos mechanizmus a vízveszteség megakadályozására, a gázok minimális áramlásának fenntartása közben.

 

A kálium serkenti a CO2 megkötését és az aminosavakkal együtt fontos szerepet játszik a fotoszintézis és a fotorespiráció növelésében, miközben hozzájárul az éjszakai respiráció csökkentéséhez és kedvez a fotoszintetikumok kialakulásának.

 

A pH, az ozmotikus nyomás és az oldott anyagok szállításának szabályozása

 

A kálium és az aminosavak számos élettani tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek az ozmotikus nyomáshoz, a pH-hoz és az oldott anyagok szállításához kapcsolódnak:

 

 • A sejt turgor-nyomásának és növekedésének fenntartása.
 • Tápanyagok és fotoszintetikumok szállítása.

 

A növény természetes védekezésének elősegítése a stresszel szemben

 

A megfelelő kálium-és aminosav-ellátásban részesülő növények kevésbé hajlamosak a sérülésekre alacsonyabb hőmérsékleten. A nedvben lévő ásványi anyagok és aminosavak mennyiségének növekedése növeli a növények fagytűrő képességét.

 

A kálium és az aminosavak külső alkalmazásának hatása hasonló a természetes felhalmozódáshoz.

 

A káliumhiány tápellátási egyenlőtlenséget okoz és megváltoztatja az enzimek aktivitását, amelyek részben felelősek a mikroorganizmusok támadásával szembeni nagyobb érzékenységért.

 

A nagyobb káliumtartalom növeli a sejtek turgor-nyomását és így nehezebbé válik a behatolás a gombák és a rovarok számára. Vissza a termékekhez

Menü
© 2013 Minden jog fenntartva terrasorb.hu • honlapkészítés - XLS.HU